`Rusya`ya yönelik yaptırımların etkisi 2014`teki gibi olmaz`

Rusya Merkez Bankası Araştırma ve Tahmin Dairesi Direktörü Aleksandr Morozov, Rusya`ya karşı olası yeni yaptırımların "tümüyle acısız" bir durum yaratmayacağını belirterek, "Ancak etkisini abartmamak gerekiyor. Olası yeni yaptırımların ülke ekonomisine etkisi 2014-2015`tekinden daha zayıf olacak" dedi.

`Rusya`ya yönelik yaptırımların etkisi 2014`teki gibi olmaz`
20.11.2018 Salı 14:55

Güncelleme : 21.11.2018 Çarşamba 09:47

Rusya Merkez Bankası Araştırma ve Tahmin Dairesi  Direktörü Aleksandr Morozov, başkent Moskova’da düzenlenen bir etkinlikte yaptığı  açıklamada, farklı koşullarla mücadele edebilmek için Rusya Merkez Bankası’nın  gerekli mali enstrümanlara sahip olduğunu söyledi.

Gerektiğinde ekonomiye yönelik likidite sağlayabileceklerini belirten  Morozov, “Böyle bir adım atmamızın önünde de bir engel yok çünkü yüksek altın  rezervlerimiz sayesinde gerekli kaynaklarımız mevcut.” diye konuştu.

Rusya’ya yönelik olası yaptırımları da değerlendiren Morozov,  “Rusya'ya karşı olası yeni yaptırımlar tümüyle acısız bir durum yaratmaz. Ancak  etkisini abartmamak gerekiyor. Olası yeni yaptırımların ülke ekonomisine etkisi  2014-2015'tekinden daha zayıf olacak.” ifadelerini kullandı.

ABD Hazine Bakanlığı’nın, Rus devlet borcuna yönelik işlemleri  yasaklamaya ve en büyük Rus bankalarının dolarla işlem yapmasını kısıtlamaya  yönelik yaptırımları bu ay içerisinde devreye alabileceği bildirilmişti.

En Çok Okunan Haberler