Standart dışı kararlar almamız gerekecek

Standart dışı kararlar almamız gerekecek
21.01.2015 Çarşamba 09:08

Güncelleme : 21.01.2015 Çarşamba 09:18

Medvedev, kriz koşullarında ekonomi sektörlerinin desteklenmesinde sanayi sektörüne yapılacak desteklerin standart olmayacağını bildirdi.





Rusya'da sanayinin istikrarlı işleyişi konusuyla ilgili düzenlediği toplantıda konuşan Rusya Başbakanı Dimitri Anatolyevich Medvedev, ”Bazı önlemleri almaya başladık. Bu önlemler özellikle eczacılık, oto sanayi sektörünün bir kısmını, askeri sanayi sektörü, tarım sektörünü ilgilendiriyor. Bazı durumlarda standart dışı kararlar da almamız gerekecek” dedi.

Yılın ilk yarısına kadar hükümetin ithal ikame konusunda nihai planı sunmasını hedeflediklerini ifade eden Medvedev şunları söyledi:


 
“ Tabii ki de proje finansman mekanizmasını kullanacağız, sanayi gelişim fonu, kamu alımları olanaklarını, üretim ve ihracatı destekleyen tüm diğer enstrümanları kullanacağız. Bunların dışında mevcut üretimi koruyacak veya üretimi genişletecek, yeniden yapılandıracak veya yeni ürün üretecek olan işletmelere de yardım edeceğiz.  Şu an kendi üretim tesislerimizin geliştirilmesi ve ileri teknoloji ihracatına sağladığımız desteklerinin kısıtlı olmasına rağmen elimizdeki olanakların bu konuda yeterli olduğunu düşünüyorum.”


 
Ürün pazarının çeşitlendirilmesi için çaba harcanması gerektiğine de değinen Medvedev, Batı ülkeleri  ile karşılıklı kısıtlama koşullarında  Rusya’nın Asya, Afrika, Latin Amerika pazarlarına açılma imkanlarının bulunduğunu kaydetti.

En Çok Okunan Haberler