Tesla, ABD`nin en değerli otomotiv firması oldu

Piyasa değeri bugün 51,75 milyar dolara kadar yükselen firma, General Motors`u geride bıraktı. Tesla`nın bu yılın ilk çeyreğinde teslim ettiği araç sayısının, geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 69 yükselerek 25 bine ulaştığı ve bu alanda şirketin kendi içinde bir rekor kırdığı belirtildi.

Tesla, ABD`nin en değerli otomotiv firması oldu
11.04.2017 Salı 06:59

Güncelleme : 11.04.2017 Salı 10:42

Kaliforniya merkezli elektrikli otomobil üreticisi ve  enerji depolama şirketi Tesla, ABD'nin piyasa değeri en yüksek otomotiv firması  oldu.

New York borsasında bugün hisse başına değeri 313,73 dolara kadar  yükselen ve piyasa değeri 51,75 milyar dolara ulaşan Tesla, ABD'nin piyasa değeri  en büyük otomotiv firması General Motors'u geride bıraktı.

General Motors'un hisse başına değeri ise New York borsasında bugün en  yüksek 34,12 dolardan işlem görürken, şirketin piyasa değeri 50,44 milyar dolarda  kaldı.

Böylece, General Motors'un piyasa değerini geride bırakan Tesla,  ABD'nin en değerli otomotiv firması oldu.

Tesla'nın bu yılın ilk çeyreğinde teslim ettiği araç sayısının, geçen  yılın aynı dönemine göre yüzde 69 yükselerek 25 bine ulaştığına ve bu alanda  şirketin kendi içinde bir rekor kırdığına işaret eden uzmanlar, yatırımcıların  firmanın geleceğine güvendiğini, bu nedenle de şirketin hisselerine talebin  arttığını belirtiyor.

En Çok Okunan Haberler