THY soruşturmasında karar

THY soruşturmasında karar
06.01.2015 Salı 18:03

Güncelleme : 06.01.2015 Salı 18:24

Rekabet Kurulu, hakkında soruşturma yürütülen Türk Hava  Yolları'na (THY) idari para cezası verilmesine gerek olmadığına oybirliğiyle  karar verdi.

 


Rekabet Kurumunun internet sitesinde yer alan karara göre, THY'nin  İstanbul çıkışlı yurt içi ve yurt dışı havayoluyla yolcu taşıma hatlarında rakip  teşebbüs aleyhine dışlayıcı eylemlerde bulunmak suretiyle rekabetin ihlal edilip  edilmediğinin tespitine yönelik yürütülen soruşturma sonuçlandı.

 

Soruşturma kapsamında, THY ve Pegasus'un faaliyetlerinin çakıştığı  İstanbul merkezli yurt içi ve yurt dışı hatlarda THY'nin hakim durumda olup  olmadığı değerlendirildi.


Hakim durumda olduğu belirlenen hatlarda ise yapılan  ayrıntılı fiyat, maliyet, gelir ve etkinlik analizleriyle THY'nin fiyatlama  davranışlarıyla söz konusu durumunu kötüye kullanıp kullanmadığı tespit edildi.  Ayrıca THY'nin rakiplerini pazardan dışlama amacıyla fiyatlama dışı uygulamalarda  bulunup bulunmadığı da incelendi.

 

Kurul, THY'nin iddia konusu eylemlerinin hakim durumun kötüye  kullanılması olarak nitelendirilemeyeceğine, bu nedenle idari para cezası  verilmesine gerek olmadığına oybirliği ile karar verdi.

 

   

En Çok Okunan Haberler