Ukrayna`nın indirimli doğalgaz süresi doluyor

Rusya Enerji Bakanı Novak, Rus doğalgazında Ukrayna için öngörülen indirim süresinin mart sonunda biteceğini bildirdi.

Ukrayna`nın indirimli doğalgaz süresi doluyor
31.03.2016 Perşembe 09:14

Güncelleme : 31.03.2016 Perşembe 10:13

Rusya Enerji Bakanı Aleksandr Novak, Rus doğalgazında Ukrayna için öngörülen indirim süresinin mart sonunda biteceğini bildirdi.

Novak, konuya ilişkin TASS ajansına yaptığı açıklamada, Ukrayna'nın Rusya'dan aldığı doğalgaz fiyatında Rusya, Ukrayna ve Avrupa Birliği (AB) arasında anlaşmaya varılan indirimli fiyat döneminin mart sonunda biteceğini, 1 Nisan'dan itibaren indirimsiz fiyat uygulanacağını belirtti.

Novak, Ukrayna'nın Rus doğalgazı için ödeyeceği indirimsiz fiyatın, Rusya'nın Gazprom ve Ukrayna'nın Naftogaz şirketleri arasında imzalanan anlaşmaya uygun olarak bin metreküp doğalgaz için 230 dolar olacağını kaydetti.

 

En Çok Okunan Haberler