Vergide rekortmen koltuğu el değiştiriyor

Bir sürpriz olmazsa BOTAŞ, vergi rekortmenliğini bu yıl Merkez Bankası’na kaptıracak.

Vergide rekortmen koltuğu el değiştiriyor
09.04.2018 Pazartesi 10:21

Güncelleme : 09.04.2018 Pazartesi 16:57

Geçen yıl kurumlar vergisi rekortmeni olan BOTAŞ, rekortmen koltuğunu bu yıl bir sürpriz olmazsa Merkez Bankası’na kaptıracak.
 
Gazete Habertürk'ün haberine göre geçen yıl kurumlar vergisi rekortmen sıralamasında 1.6 milyar lira vergiyle 3. sırada yer alan Merkez Bankası, bu yıl 3,3 milyar lira vergi ödeyecek. Merkez Bankası, döviz alım satımlarından ve para piyasası işlemlerinden dolayı 2017’de brüt kârını önceki yıla göre yüzde 93 artırdı. 2016’da 11 milyar 180 milyon lira olan Merkez Bankası’nın brüt kârı 2017’de 21 milyar 640 milyon liraya ulaştı. Vergi sonrası net kâr ise 9,6 milyardan, 18,4 milyar liraya çıktı.
 
Geçen yıl vergi rekortmenleri sıralamasında 1 milyar 864 milyon lira vergiyle 2. sırada yer alan Ziraat Bankası’nın bu yıl 2,3 milyar lira vergi ödemesi bekleniyor. Sürpriz olmazsa bu yılın kurumlar vergisi rekortmeni Merkez Bankası olacak.

En Çok Okunan Haberler