***BRKVY*** BİRİKİM VARLIK YÖNETİM A.Ş.( Genel Kurul Bildirimi

27.05.2019 Pazartesi 18:29

***BRKVY*** BİRİKİM VARLIK YÖNETİM A.Ş.( Genel Kurul Bildirimi )

İlgili Şirketler []
İlgili Fonlar []
Türkçe
Genel Kurul İşlemlerine İlişkin Bildirim

Yapılan Açıklama Güncelleme mi?
Hayır (No)
Yapılan Açıklama Düzeltme mi?
Hayır (No)
Konuya İlişkin Daha Önce Yapılan Açıklamanın Tarihi
--
Yapılan Açıklama Ertelenmiş Bir Açıklama mı?
Hayır (No)
Bildirim İçeriği

Karar Tarihi
20/05/2019
Genel Kurul Toplantı Türü
Olağan (Annual)
Olağan Genel Kurul Toplantısı ise Ait Olduğu Hesap Dönemi
01.01.2018-31.12.2018
Tarih
24/05/2019
Saati
15:00
Adresi
Büyükdere Caddesi Özsezen İş Merkezi A Blok N122 K:5 Esentepe Şişli/İstanbul
Gündem
1) Açılış ve Toplantı Başkanlığı'nın oluşturulması. 2) Toplantı Başkanlığı'na Genel Kurul toplantı tutanağı imzalama yetkisinin verilmesi. 3) 2018 yılı Yönetim Kurulu faaliyet raporunun okunması ve müzakere edilmesi. 4) 2018 yılı bağımsız denetim raporunun okunması. 5) 2018 yılı finansal tabloların okunması, müzakere edilmesi ve onaylanması. 6) 2019 yılı bağımsız denetimi için bağımsız denetim kuruluşunun seçilmesi. 7) Faaliyet yılı içerisinde boşalan Yönetim Kurulu Üyeliğine geçici olarak yapılan atamanın onaya sunulması, 8) Yönetim Kurulu üyelerinin Şirketin 2018 yılı faaliyetlerinden dolayı ayrı ayrı ibra edilmesi. 9) Yeni faaliyet dönemi içerisinde görev süreleri dolacak olan Yönetim Kurulu üyelerinin yerine, yeniden Yönetim Kurulu seçimi yapılması, ücret ve huzur haklarının belirlenmesi. 10) Türk Ticaret Kanunu'nun 505. maddesi uyarınca 15 ay süreyle Yönetim Kurulu'na her türlü tahvil finansman bonoları, varlığa dayalı senetler, iskonto esasına dayalı senetler de dahil diğer borçlanma senetleri, alma ve değiştirme hakkını haiz senetler ile her çeşit menkul kıymetlerin çıkarılması ve hüküm ve şartlarının saptanması konusunda yetki verilmesi. 11) 2018 yılı faaliyet dönemi karının durumunun ve kar dağıtımı hususunun müzakere edilmesi ve karar alınması, 12) Yönetim Kurulu'na Türk Ticaret Kanunu'nun 395-396 maddelerine göre yazılı iznin verilmesi, 13) Dilek ve temenniler, kapanış.
Alınan Kararlar / Görüşülen Konular
1)Toplantı Başkanlığına Özkan ATİLA'nın, katipliğe Ersin KAPLAN'ın seçilmesine oy birliği ile karar verildi. 2) Genel Kurul tutanaklarının imzalanması için toplantı başkanlığına yetki verilmesine oy birliği ile karar verildi. 3)2018 yılına ait Yönetim Kurulu Faaliyet Raporu, Yönetim Kurulu üyesi Fahrettin ÖZYAPAR tarafından okundu ve müzakere edildi. 4)2018 yılına ait Bağımsız Denetim Raporu toplantıya bizzat katılan şirket denetim firması temsilcisi Caner GÜNDOĞAN tarafından okundu. 5) 2018 yılı finansal tablolar okundu ve müzakere edildi. Yapılan oylama sonucunda, finansal tablolar oy birliği ile kabul edildi. 6)2019 yılı faaliyet dönemi için HSY Danışmanlık ve Bağımsız Denetim A.Ş.'nin bağımsız denetçi olarak seçilmesine ve ilgili kuruluş ile bağımsız denetim sözleşmesi imzalanmasına ve bu hususlarda Genel Müdürlük makamına yetki verilmesine oybirliği ile karar verildi. 7)Yönetim Kurulu Üyesi Yılmaz BİŞGEN'in istifası nedeniyle boşalan Yönetim Kurulu Üyeliğine geçici olarak atanan Anıl Osman YÜRÜT'ün üyeliğinin onaylanmasına oy birliği ile karar verildi. 8)2018 yılı çalışmalarından dolayı Yönetim Kurulu üyelerinin her biri ayrı ayrı ibra edildi. Yönetim Kurulu üyelerinin her biri kendi ibralarında sahip oldukları paylardan doğan oy haklarını kullanmayarak, toplantıya katılan diğer ortakların oy birliği ile ayrı ayrı ibra edildi. 9)Yönetim Kurulu üye seçimi yapıldı. Şirketin Yönetim Kurulu Üyeliklerine İnan ALTINBAŞ, Hüseyin ALTINBAŞ, Özkan ATİLA, Ömer Aykut ÜNLÜ ve Fahrettin ÖZYAPAR'ın üç yıl müddetle görev yapmak üzere seçilmesine ve kendilerine bu görevlerinden dolayı herhangi bir ücret ve huzur hakkı ödenmemesine oy birliği ile karar verildi. 10)Türk Ticaret Kanunu'nun 505. maddesi uyarınca 15 ay süreyle Yönetim Kurulu'na her türlü tahvil finansman bonoları, varlığa dayalı senetler, iskonto esasına dayalı senetler de dahil diğer borçlanma senetleri, alma ve değiştirme hakkını haiz senetler ile her çeşit menkul kıymetlerin çıkarılması ve hüküm ve şartlarının saptanması konusunda yetki verilmesine oy birliği ile karar verildi. 11)2018 yılı faaliyet dönemi karından öncelikle, devir almak suretiyle birleşilmiş olan Final Varlık Yönetim A.Ş.'nin 2018 yılı zararının mahsup edilerek kalan net dönem karından yasal yedekler ayrılmasına, yasal yedekler ayrıldıktan sonra kalan tutarın tamamı ve olağanüstü yedeklerden yeteri kadar miktar ikmal edilmek suretiyle ortaklara 10.000.000,00 TL (OnMilyonTürkLirası) kar payının 31.12.2019 tarihine kadar dağılmasına, kar payını kısımlar halinde dağıtmaya ve dağıtım zamanını belirlemeye Yönetim Kurulu'na yetki verilmesine oy birliği ile karar verildi. 12) Yönetim Kurulu'na Türk Ticaret Kanunu'nun 395-396. maddelerinde yazılı iznin verilmesine oy birliği ile karar verildi. 13)Dilek ve temennilerde söz isteyen olmadığından Başkan tarafından toplantıya son verildi.
Genel Kurul Tescil Tarihi

Açıklamalar

Birikim Varlık Yönetim A.Ş.'nin 2018 yılı olağan genel kurul toplantısı 24.05.2019 tarihinde, saat 15.00'de, "Birikim Varlık Yönetim A.Ş.- Büyükdere Cad. Özsezen İş Merkezi A Blok N122 K:5 Esentepe Şişli/İSTANBUL" adresinde, T.C. Ticaret Bakanlığı İstanbul İl Müdürlüğü'nün 23.05.2019 tarihli ve 44666916 sayılı yazılarıyla görevlendirilen Bakanlık Temsilcisi Ayten KURŞUN gözetiminde yapılmıştır.





http://www.kap.org.tr/tr/Bildirim/766001


BIST
En Çok Okunan Haberler