***HALKB*** TÜRKİYE HALK BANKASI A.Ş.( Haber ve Söylentilere İlişkin Açıklama )

09.09.2016 Cuma 09:58

***HALKB*** TÜRKİYE HALK BANKASI A.Ş.( Haber ve Söylentilere İlişkin Açıklama )

İlgili Şirketler []
İlgili Fonlar []
Türkçe
Haber veya Söylentilere İlişkin Açıklama

Yapılan Açıklama Güncelleme mi?
Hayır (No)
Yapılan Açıklama Düzeltme mi?
Hayır (No)
Konuya İlişkin Daha Önce Yapılan Açıklamanın Tarihi
-
Yapılan Açıklama Ertelenmiş Bir Açıklama mı?
Hayır (No)
Bildirim İçeriği

Açıklamalar

TBMM Üyesi bir Sayın Milletvekilimiz, 07 Eylül 2016 tarihinde Trabzon Gazeteciler Cemiyetinde düzenlediği bir basın toplantısında Bankamız ve yöneticilerimizin güven ve itibarını sarsıcı ve kamuoyunu yanıltıcı nitelikte asılsız ve suç teşkil eden birtakım beyanlarda bulunmuştur. 
Bilindiği üzere Bankamızın yöneticileri Devletin ilgili kurumlarının yaptığı her türlü detaylı ve titiz araştırmalar sonucunda bu görevlere getirilmişlerdir. Bugüne kadar kendilerine yüklenen ağır sorumluluğun bilincinde, Bankamızın tüm paydaşlarının menfaatlerini koruyacak şekilde görevlerini başarıyla ifa ettikleri bilinen yöneticilerimiz, bundan sonra da görevlerini aynı misyon doğrultusunda ve aynı kararlılıkla ifa etmeye devam edeceklerdir.  
Hatırlanacağı üzere T. Halk Bankası A.Ş., 17/25 Aralık sürecinde Fethullahçı terör örgütünün hedefindeki en önemli kuruluşlardan biriydi. Sonraki tarihlerde de, bazı çevrelerce, milli bir değer olan Bankamızı yıpratma amaçlı demeçler verilmiş, yargı yolu ile saldırı nitelikli girişimlerde bulunulmuştur. 17/25 Aralık'taki tüm saldırılara rağmen dimdik ayakta kalan ve yoluna başarılarla devam eden Bankamız gündeme gelme ve konuşulma aracı olarak kullanılmaya çalışılmaktadır. Köklü geçmişi ve başarılarıyla milletimize mal olmuş olan Bankamıza yönelik olarak, halka açık olması nedeniyle Bankamızın değerine olumsuz yönde etki edebilecek ve Bankacılık Kanunu'na da aykırılık teşkil eden bu türlü girişimlere Bankamız yöneticilerince kesinlikle izin verilmeyecek bu asılsız, mesnetsiz ve dayanaksız iddialara karşı hukuki ve cezai başvurular gecikmeksizin yapılacaktır. Sayın Vekil'in, asılsız ve suç teşkil eden beyanlarının karşılığını yüce Türk adaleti önünde vermesi için yasal tüm girişimlerde bulunulacaktır.  
Kamuoyuna saygılarımızla arz ederiz.  





http://www.kap.org.tr/tr/Bildirim/557017


BIST
En Çok Okunan Haberler