BASIN BÜLTENİ-Tekfen Tarım’ın yerli ve milli buğday çalışmasına ödül verildi

14.12.2020 Pazartesi 13:16

Sürdürülebilirlik Akademisi’nin bu yıl yedincisini düzenlediği
Sürdürülebilirlik İş Ödülleri kapsamında sosyal, ekonomik ve çevresel
konularda önemli etkiler yaratan ve ortak geleceğimize sahip çıkan
şirketler ödüllendirildi. Pandemi nedeniyle sanal ortamda
gerçekleştirilen ödül töreninde, Tekfen Tarım’ın Çukurova Üniversitesi
ile gerçekleştirdiği ‘Atalık Tohumların Kullanımı ile Yerli ve Milli
Ekmeklik Buğday Çeşitlerini Geliştirme’ projesi İş Birliği-B2NGO
kategorisinde ödüle layık görüldü.
Tarımsal üretimde Türkiye’nin öncü şirketlerinden Tekfen Tarım,
artan dünya nüfusu, azalan tarım alanları, iklim değişiklikleri ve
küresel ısınma gibi nedenlerle sürdürülebilir gıda güvenliği için yeni
buğday çeşitleri geliştirmek için bitkiıslah çalışmalarına başlamış ve
iş birlikleri gerçekleştirmiştir. Bu kapsamda Çukurova Üniversitesi
ile gerçekleştirilen ‘Atalık Tohumların Kullanımı ile Yerli ve Milli
Ekmeklik Buğday Çeşitlerini Geliştirme’ projesiyle buğday ıslahında
klasik ıslah yöntemleri yanında modern biyoteknolojik yöntemler ve
“Speed Breeding” (hızlandırılmış ıslah) teknolojisi kullanılarak 8
adet ekmeklik buğday çeşidi geliştirmiştir. İş birliği ile ortaya
çıkan buğday çeşitlerinin sertifikalı tohumları çiftçilerin
kullanımına sunulmuştur.
Tekfen Tarım’ın sağladığı finansman, altyapı ve insan gücü ile
Çukurova Üniversitesi’nden Prof. Dr. Hakan Özkan danışmanlığında
yürütülen ‘Atalık Tohumların Kullanımı ile Yerli ve Milli Ekmeklik
Buğday Çeşitlerini Geliştirme’ projesi Sürdürülebilirlik Akademisi’nin
bu yıl yedincisini düzenlediği Sürdürülebilirlik İş Ödülleri
kapsamında İş Birliği-B2NGO kategorisinde ödül almaya hak kazanmıştır.



Foreks Haber Merkezi ( haber@foreks.com )
http://www.foreks.com
http://twitter.com/ForeksTurkey
En Çok Okunan Haberler