Migros, İzmir’de 100 milyon lira yatırımla kurduğu Türkiye’nin en büyük et işleme tesisi Miget ile üretim ağı oluşturdu-Hürriyet

10.12.2018 Pazartesi 06:19

Et üretimindeki sorunları aşmak için 5 yıl önce harekete geçen
Migros, İzmir’de 100 milyon lira yatırımla kurduğu Türkiye’nin en
büyük et işleme tesisi Miget ile üretim ağı oluşturdu. Proje hayata
geçirilmeden önce dünyanın 20 farklı noktasında örnek çiftlikler
gezildi. Daha sonra kırmızı et temini için Türkiye’deki binin
üzerindeki küçük besici ile anlaşılarak çiftliklerini daha iyi
standartlara getirmeleri sağlandı. Bu çiftlikler de besicilik yaparken
kullanılan hayvan yemini aynı modelle çevresindeki diğer çiftçilerden
temin etmeye başladı. Böylece Türkiye’nin her bölgesine yayılan bir
ekosistem oluşturuldu.
Hürriyet'ten Emre Eser'in haberine göre, Miget’in yerli besiciyi
hızla güçlendirdiğini söyleyen Migros İcra Kurulu Üyesi Cem Rodoslu,
“Migros, kendi etini kendi üretiyor. Bu tesisten çıkan ürünler aynı
gün Türkiye’nin 81 iline ulaşıyor. Türkiye’deki her 4 aileden biri bu
tesisten çıkan ürünleri kullanıyor. Dolayısıyla kırmızı et tüketiminde
çok önemli bir komuna geldik. Ette fiyatları en uygun seviyede tutmak
için gerekli aksiyonları alıyoruz” diye konuştu.

Haberin tam metni:

http://www.hurriyet.com.tr/ekonomi/migrostan-dev-tesisle-saglikli-et-atagi-41044700

Foreks Haber Merkezi ( haber@foreks.com )
http://www.foreks.com
http://twitter.com/ForeksTurkey
En Çok Okunan Haberler